Дванаести симпозијум „Математика и примене“ 2022.

XII симпозијум “Mатематика и примене”, национални скуп са међународним учешћем, одржаће се 2. и 3. децембра 2022. у организацији Математичког факултета Универзитета у Београду и Друштва математичара Србије (ДМС). Свечано отварање Симпозијума и предавања по позиву ће бити одржани у петак 2. децембра од 10.00 у професорској сали Економског факултета, Каменичка 6/I, док ће се у суботу 3. децембра предавања одржавати у просторијама Математичког факултета, Студентски трг 16/IV.

Са задовољством Вас позивамо да узмете учешће на XII Симпозијуму „Математика и примене“.

Пратите нас на Фејсбуку, Инстаграму и Твитеру.

Као и ранијих година, сва предавања на Симпозијуму ће бити распоређена у 3 секције:

  • Математика и примене - данас
  • Математика и информатика у образовању
  • Научно-истраживачки и стручни рад студената

Верујемо да ће овај скуп бити од великог интереса, како афирмисаним научницима, професорима и наставницима, тако и студентима, али и свим осталим колегема математичарима, информатичарима и астрономима, те да ће им послужити као подстрек у процесу даљег усавршавања.

Један од основних циљева је, као и обично, побољшање и унапређење науке и наставе математике, рачунарства, астрономије и механике, као и њиховог положаја у савременом друштву.

Молимо све заинтересоване будуће учеснике скупа, али и госте, да попуне електронски формулар за пријаву и пошаљу апстракте својих предавања најкасније до 25. новембра 2022. године.

Предвиђено је да излагања, искључујући пленарна предавања, у оквиру сваке секције, трају до 20 минута.

Уз колегијални поздрав, желимо вам све најбоље.

Организациони одбор

Новости