Програм научног скупа

Програм симпозијума се одвија у три секције:

  • Математика и примене - данас
  • Математика и информатика у образовању
  • Научноистраживачки и стручни рад студената

Програм симпозијума можете преузети овде. Слајд презентације предавања са симпозијума можете преузети овде.

Математика и примене - данас

Ова секција посвећена је математици и применама данас, новим правцима у истраживањима и постигнутим резултатима. У оквиру ове секције биће изложени научни радови наших колега, професора и истраживача, а резултате ће нам представити и гости из иностранства.

Математика и информатика у образовању

У оквиру ове секције, наставници и професори математике и информатике имаће могућност да представе како изгледа процес учења и наставе данас, да поделе утиске и размене искуства са колегама о свом начину рада, да скрену пажњу на актуелне проблеме и предложе неке идеје за решавање тих проблема, као и да дају подстицај за размишљање о неким организованим активностима којима ће се популарност математике подићи на виши ниво.

На који начин популарисати математику, како мотивисати ученике, како учинити математику приступачнијом и занимљивијом, неке су од тема које ће се појавити у оквиру ове секције.

Семинар је бесплатан!

Научноистраживачки и стручни рад студената

Закон о високом образовању подразумева и интензивно учествовање студената у животу Факултета. Ова секција посвећена је научноистраживачком и стручном раду студената, који ће имати прилику да на симпозијуму изложе стручне радове и представе пројекте.

Позивамо све заинтересоване студенте на свим нивоима студија да се пријаве за учешће у овој секцији.