Програм научног скупа

Програм симпозијума се одвија у четири секције:

  • Математика и примене - данас
  • Математика и информатика у образовању
  • Научноистраживачки и стручни рад студената
  • 65 година живота и 40 година научног рада професора Миодрага Матељевића

Математика и примене - данас

Ова секција посвећена је математици и применама данас, новим правцима у истраживањима и постигнутим резултатима. У оквиру ове секције биће изложени научни радови наших колега, професора и истраживача, а резултате ће нам представити и гости из иностранства.

Математика и информатика у образовању

У оквиру ове секције, наставници и професори математике и информатике имаће могућност да представе како изгледа процес учења и наставе данас, да поделе утиске и размене искуства са колегама о свом начину рада, да скрену пажњу на актуелне проблеме и предложе неке идеје за решавање тих проблема, као и да дају подстицај за размишљање о неким организованим активностима којима ће се популарност математике подићи на виши ниво.

На који начин популарисати математику, како мотивисати ученике, како учинити математику приступачнијом и занимљивијом, неке су од тема које ће се појавити у оквиру ове секције.

Семинар је бесплатан!

Научноистраживачки и стручни рад студената

Закон о високом образовању подразумева и интензивно учествовање студената у животу Факултета. Ова секција посвећена је научноистраживачком и стручном раду студената, који ће имати прилику да на симпозијуму изложе стручне радове и представе пројекте.

Позивамо све заинтересоване студенте на свим нивоима студија да се пријаве за учешће у овој секцији.

65 година живота и 40 година научног рада професора Миодрага Матељевића

Ова секција је посвећена обележавању 65 година живота и 40 година научног рада нашег уваженог професора Миодрага Матељевића. Планирано је да у овој секцији излагања имају страни и домаћи математичари са којима професор сарађује.

Професор Миодраг Матељевић је један од водећих стручњака у области комплексне анализе и теорије квазиконформних и хармонијских пресликавања. Он има велику и значајну сарадњу са многим светским математичарима. Његови научни резултати су дали велики допринос развоју модерне комплексне анализе. Важно је истаћи да професор Миодраг Матељевић има велики допринос у настави и у раду са студентима. Његови бивши студенти су на важним позицијама на универзитетима широм света.

Ове године, тачније 28. новембра, професор Миодраг Матељевић пуни 65 година живота. Основни биографски подаци професора Миодрага Матељевића се могу наћи овде.