English Српски

"MATEMATИKA И ПРИМЕНЕ - осврт 30 година уназад"



Програм симпозијума можете преузети овде.

Математика и информатика у образовању

Познато је да математика, као краљица међу наукама, прожима све сегменте живота савременог човека. Математичко описмењавање врши се најпре кроз наставу математике у основним, а затим даље у средњим школама.

У оквиру ове секције, наставници и професори математике и информатике имаће могућност да представе како изгледа процес учења и наставе данас, да поделе утиске и размене искуства са колегама о свом начину рада, да скрену пажњу на актуелне проблеме и предложе неке идеје за решавање тих проблема, као и да дају подстицај за размишљање о неким организованим активностима којима ће се популарност математике подићи на виши ниво.

На који начин популарисати математику, како мотивисати ученике, како учинити математику приступачнијом и занимљивијом, неке су од тема које ће се појавити у оквиру ове секције.

Према Каталогу програма стручног усавршавања запослених у образовању за школску 2009/2010. годину, Математичком факултету је, по листи обавезних, одобрен програм под називом Математичке дискусије (бр. 055 у Каталогу Завода за унапређивање васпитања и образовања). На основу одлуке декана Математичког факултета, овај програм за стручно усавршавање наставника и професора математике и информатика у основним и средњим школама одржаће се у оквиру Симпозијума, 28. и 29. маја текуће године у трајању од 8 сати.