English Српски

"MATEMATИKA И ПРИМЕНЕ - осврт 30 година уназад"



Програм симпозијума можете преузети овде.

"Математика није изолована наука.
Она је основа и кључ за сва човекова сазнања."

Ojлер

Поштоване колегинице и колеге,

Са задовољством Вас обавештавамо да ће Математички факултет од 28. до 29. маја 2010. организовати научни скуп под називом “MATEMATИKA И ПРИМЕНЕ - осврт 30 година уназад”.

Скуп ће бити посвећен како историјату математике, тако и научним радовима наших истакнутих научника, академика и професора, студената, али и унапређењу наставе математике и информатике у основним и средњим школама.

Планирано је да се дводневни научни скуп одржи на Математичком факултету, у згради на Студентском тргу 16, и одвијаће се у 4 секције:

  • Математика и примене - осврт уназад
  • Математика и примене - данас
  • Математика и информатика у образовању
  • Научноистраживачки рад студената

Предвиђено је да излагања у оквиру сваке секције трају по 20 минута. У току скупа учесницима и посетиоцима биће омогућено да постављају питања и износе своја мишљења.

Верујемо да ће овај научни скуп бити занимљив како истакнутим научницима, професорима, просветним радницима, тако и студентима, као и свима осталима у струци и да ће им послужити као подстрек за обнављање постојећих и стицање и имплементацију нових знања. Један од основних циљева је свакако и побољшање и унапређивање науке и наставе математике и њиховог положаја у савременом друштву, а уз сагледавање постојећих и отвориње нових могућности примене математике у другим научним и техничким областима.

Очекујемо вас и поздрављамо до скорог виђења!