English Српски

"MATEMATИKA И ПРИМЕНЕ"



Математика и информатика у образовању

У оквиру ове секције, наставници и професори математике и информатике имаће могућност да представе како изгледа процес учења и наставе данас, да поделе утиске и размене искуства са колегама о свом начину рада, да скрену пажњу на актуелне проблеме и предложе неке идеје за решавање тих проблема, као и да дају подстицај за размишљање о неким организованим активностима којима ће се популарност математике подићи на виши ниво.

На који начин популарисати математику, како мотивисати ученике, како учинити математику приступачнијом и занимљивијом, неке су од тема које ће се појавити у оквиру ове секције.

Према Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника за школску 2010/2011. годину, Математичком факултету је, на листи обавезних, одобрен програм „Математика у свету око нас“ (бр. 049 у Каталогу Завода за унапређивање васпитања и образовања). На основу одлуке декана Математичког факултета, овај програм за стручно усавршавање наставника и професора математике и информатике у основним и средњим школама одржаће се у оквиру Симпозијума, 28. маја текуће године у трајању од 6 сати.

У оквиру семинара биће одржано 5 кратких предавања, као и 2 радионице.

Семинар је бесплатан!

Додатна запажања и предлози са Упитника за учеснике Семинара

- Семинар претпоставља савремено опремљену школу што није увек тако.

- Предавање Срђана Тасића изузетно је инспиративно.

- Много су ми се допале 'нове технологије' и радо бих користила исте у настави.

- Више оваквих семинара.

- Предавање Срђана Тасића је интересантно и подстицајно за професоре.

- Одличан семинар.

- Лепо би било да се у радионицама организовала мини обука у Геогебри уместо приче, приче, приче... Срђан Тасић је право освежење у овој поспаној атмосфери.

- Осим приче (и то 2!) о Геогебри, ефикаснија би била права радионица за обуку за рачунаром! Предавачи Срђан Тасић и Петар Огризовић право су освежење. Предавање занимљиво, прецизно, презентација која прати причу тотално у функцији! Јасна, кратка, прецизна.

Упитник Завода за унапређивање образовања и васпитања сачињен је у циљу праћења и унапређивања процеса реализације програма стручног усавршавања.