English Српски

Симпозијум „Математика и примене“ 2012.



Програм симпозијума можете преузети овде.

Фотографије симпозијума 2012. можете погледати овде.

"Математика, кад је човек добро схвати,
садржи не само истину већ и највишу лепоту."

Бертранд Расел

Поштоване колегинице,
Поштоване колеге,

са задовољством Вас обавештавамо да ће се на Математичком факултету 25. и 26. маја 2012. одржати трећи симпозијум “MATEMATИKA И ПРИМЕНЕ”, национални скуп са међународним учешћем.

Дводневни научни скуп одржаће се у салама у згради на Студентском тргу 16, и одвијаће се у 3 секције:

  • Математика и примене - данас
  • Математика и информатика у образовању
  • Научноистраживачки и стручни рад студената

Верујемо да ће овај скуп бити занимљив како афирмисаним научницима, професорима, просветним радницима, тако и студентима, али и свима осталима у струци и да ће им послужити као подстрек за обнављање постојећих и стицање и имплементацију нових знања.

Један од основних циљева свакако је побољшање и унапређење науке и наставе математике и њиховог положаја у савременом друштву уз сагледавање постојећих и отварање нових могућности примене математике у другим научним и техничким областима.

Молимо заинтересоване учеснике скупа, као и госте, да попуне електронски формулар за пријаву и пошаљу апстракте до 28. априла 2012. године.

Предвиђено је да излагања у оквиру сваке секције трају до 20 минута. У току скупа одн. након излагања посетиоцима ће бити омогућено да постављају питања и износе мишљења како би се постигла интерактивност на скупу.

Очекујемо ваше пријаве и поздрављамо вас до скорог виђења!