Li?na strana

DIE PERFEKTE WELLE

Ćao! Moje ime je Katarina Milošević. Dobrodošli u moj savršeni svet. Njega možete lako pronaći u najlepšoj ulici na svetu, Obilićevoj, koja se proteže od moje sedme do moje osamnaeste godine, koja počinje mojim ukradenim BMX-om, a završava se mojim odlaskom na Matematički fakultet. Požarevac je ponekad na kraju sveta. (A ponekad je centar sveta, ali samo kad je utorak i kad duga pređe preko mesta gde Obilićeva izlazi na Bratstva i jedinstva. Od Pepsi centra do tog ugla sasvim lepo možete da vidite sve ljude koje volite. Ali, kao sto rekoh, samo kad drugi utorak u septembru nađe jesen pre nas.) Međutim, kraj sveta, ukoliko se svojski potrudite to da otkrijete, ima i svoje prednosti.
Moj savršeni svet ponekad neiskusne vara spoljašnjom slikom haosa, ali, kao što rekoh, na to nasedaju samo neiskusni...
Išla sam u Požarevačku gimnaziju, i tamo sam upoznala najzanimljivije ljude na svetu, od kojih su mi neki postali pravi prijatelji. U srednjoj školi najviše sam volela:Muziku slušam od svoje nulte godine, a za veeeliki deo mog (savršenog :-) ) muzičkog ukusa zaslužan je moj drug Pera. (Koliko se samo novih dobrih grupa pojavljuje, ne možete da zamislite. Uzgred, ako je neko nabavio prvi album "Repetitora", mogao bi da mi se javi :-) ) Neki od mojih omiljenih izvođača su:
Tiamat
švedski pank bend sa divnim pretposlednjim albumom "Prey"
Hladno Pivo
dođite u Halu sportova 22. novembra i kazaće vam se samo
Alkaline Trio
još uvek sam početnik u pokušaju da otkrije najbolje vrednosti ove grupe, ali recimo da je to "Sadie", naročito acoustic version
Killers
postoji mnogo grupa koje su bolje od ove, ali je ova uspela da napravi album na kome će vam se svideti SVE pesme ("Sam's Town")
Arctic Monkeys
zato što su mladi i što pokušavaju
Rufus Wainwright
možda je lud, ali je muzički genije
Frank Zappa
još jedan genije
Snow Patrol
bend koji je mesto na ovoj listi zaslužio čim sam prvi put čula "Chasing Cars"
PJ Harvey
hrabra devojka koja sama radi produkciju.
Postoji mnogo stvari zbog kojih bi drugi ljudi trebalo da mi zahvale, ali jedna od svakako najvažnijih je to što bioskopi i dalje rade jer imaju redovnu mušteriju-navlakača koja ljude redovno tera da idu u bioskop sa njom. To sam, svakako, ja.
Neki od mojih omiljenih filmova su:
  1. Kazablanka
  2. Little Miss Sunshine
  3. Juno
  4. Control
  5. Bekstvo iz Šošenka
Trenutno ne čitam baš mnogo (ovaj fakultet je divan, da me ne shvatite pogrešno, ali, pored socijalnog života, koga ne mogu i ne želim da se odreknem, i vremena provedenog u gradskom prevozu, ne ostaje mi baš mnogo vremena za kreativno opuštanje), ali, kako sam nekada ?itala, preporučiću vam svoje omiljene knjige:
"Lovac u žitu", Dž. D. Selindžer
divna knjiga o buntovniku bez (očiglednog) razloga, prvi put sam je čitala u osnovnoj školi, a posle svaki put kao da je poslednji
"Kandže", Marko Vidojković
moja profesorka srpskog kaže da postoje knjige koje su popularne samo zbog političke pozadine, ali ja verujem da ova knjiga ima i druge kvalitete
"Kockar", F. M. Dostojevski
knjiga koju je pisao genije (ne može biti loša)
"Lenjivica", Patrik Beson
bolesna knjiga