detalji / linkovi

Upgrade to Mozilla Firefox

Tux Keyboard Picture

Linux

Na ovim stranama neću pokušavati da dokažem da je Linux bolji od bilo kog operativnog sistema, to je stvar mišljenja i svako ima pravo da misli šta hoće. Pokušaću da dam neka uputstva u instaliranju, podešavanju, korišćenju, kompajliranju ... Postavljaću linkove ka zanimljivim Linux stranama, dokumentima, literaturi. Želim da svakom novom okrisniku olakšam prve korake na bilo kojoj Linux distribuciji.

Nekoliko godina unazad u kontaktu sam sa RedHAT distribucijom Linux operativnog sistema. U prvim verzijama je bilo "ubistvo" podesiti i najjednostavnije stvari, recimo miša. Ali moj moto je "Sve što me ne ubije načini me jačim", kopajući po literaturi, man stranama, internetu naučio sam dosta. Današnje verzije je mnogo lakše podesiti nego verzije od pre tri, četiri godine, ne tako lako kao Windows mašine mada budućnost obećava. Trenutno imam instaliran Fedora Core3 Linux, i sa ovom verzijom sam veoma zadovoljan. U očekivanju FC2 pokušao sam sa distribucijama nekih drugih Linux kuća ali sam zaključio da sam previše navikao na RedHAT. Neću da tvrdim da je RH najbolji, mogu samo da kažem da se u dobrom delu sveta pod linuxom podrazumeva RedHAT.

Da sumiram, na ovim stranama pokušaću da pomognem savetima, ma koliko skromno moje znanje može biti. Verujem da ću u kreiranju strana posvećenih Linuxu (pre svega Fedora Core) imati pomoć od mojih prijatelja, koji su i meni pomogli da neke delove "prokljuvim".

Kako je održavanje prezentacije prekinuto, moguće je da su neki sadržaji zastareli.
© copy right marko milenković, 2004-2007 all rights reserved