detalji / linkovi

Upgrade to Mozilla Firefox

picture by aleksandra

O meni, ukratko

Moje ime je, kao što se može zaključiti, Marko. Na ovim stanama možete pročitati moju biografiju. Rođen sam u Beogradu, godine 1980... Detinjstvo sam proveo u mestu Kovačica, 50 kilometara severno od glavnog grada. Samo mesto je široj javnosti poznato po naivnim slikarima koji izlažu po celom svetu. Tu sam pohađao osnovnu školu, koju ne da sam završio nego sam bio i skroz odličan. U osnovnoj školi sam se prvi put susreo sa računarima (ako se zx spektrum može nazvati računarom).

Posle uspešno završene osnovne škole, upisao sam srednju elektrotehničku školu "Nikola Tesla" u Pančevu (gde sam proveo četiri, predivne, godine mog života). U školi sam stekao osnovne pojmove o elektrotehnici, elektronici... i naravno računarima Zahvaljujući našem školstvu program rada u oblasti računarskih nauka je taman da te nauče da uključiš marija... Kako bi ovo izbegli grupa "mladi entuzijasta" se okupila i samostalno izvučavala široka prostranstva informatike... Zahvaljujući njima naučio sam dobar deo onoga što o kompjuterima znam... Završio sam srednju školu sa zvanjem "elektrotehničar računara" (šta god to značilo).

Matematički fakultet u Beogradu, sam upisao u najboljoj nameri da ga završim. Polagao sam ispite, uz dosta rada. Polako ali sigurno dogurao sam i do samog kraja fakulteta, otslušao sam završnu godinu studija. Ostalo je samo da položim preostale ispite, što neće biti ni malo lako. Samim fakultetom i nisam baš najzadovoljniji, očekivao sam mnogo više računariskih predmeta, ali sve se svelo na trulo školstvo, profesionalni informatičar na fakultetnu nema 10 predmeta vezanih za informatiku (zato glasam za uvođenje novog smera, koji je u pripremi od kad je školstva u Srbiji :).

Tokom godina studiranja doživeo sam mnoge lepe trenutke u životu. Upoznao sam mnogo dobrih prijatelja. Zahvaljujući njima i njihovoj podršci uspeo sam da preguram i teške delove školovanja. Bili su tu kad su me tresle "uslovne" krize i kada nije bilo volje za dalje, bodrili me i nisu dali da odustanem, njima se najiskrenije zahvaljujem, neću zaboraviti šta su za mene uradili.

Kako je održavanje prezentacije prekinuto, moguće je da su neki sadržaji zastareli.
© copy right marko milenković, 2004-2007 all rights reserved