Podsetnik 98 Home Page

Ukoliko se karakteristična YU slova ne prikazuju korektno, kliknite ovde da pregledate ovu prezentaciju korišćenjem ekvivalenata iz engleskog alfabeta.

Prenos programaSlike programaKako da ...Mailing lista

Na ovoj strani se nalazi najnovija verzija programa Podsetnik 98, vodećeg domaćeg time-management programa.

Podsetnik 98 je program koji Vam pomaže da bolje organizujete svoje vreme. Ako Vam se nekad desilo da zaboravite na sastanak, propustite utakmicu ili seriju na TV ili zaboravite rođendan neke drage osobe, shvatićete korisnost ovog programa.

Program se pokreće automatski po uključenju računara i ostaje aktivan do kraja rada. Smešta se u System Tray kao ikona i odatle se može aktivirati ili deaktivirati, mogu mu se promeniti svojstva ili se može isključiti.

Ono što krasi program je jednostavnost upotrebe. Za definisanje alarma je potrebno 10 sekundi, i kasnije možete zaboraviti na njega, alarm se automatski pomera posle jednog oglašavanja na sledeće. Postoji nekoliko vrsta alarma: jedinstveni, dnevni, nedeljni, mesečni i godišnji.

Uzmimo primer. Svake nedelje gledate seriju na TV, recimo subotom u 14:00. Serija traje 1 sat. Podesite alarm na uključenje subotom u 14:00 sa vremenom uključenja od 1 sat. Ukoliko negde između 14:00 i 15:00 uključite računar, alarm će se prikazati. U suprotnom reprogramiraće se na sledeću subotu.

Alarm se oglašava i vizuelno i zvučno. Kao zvuk se može uzeti bilo koji WAV ili MIDI fajl, a može se definisati i tihi alarm.

Program se vrlo lako može podesiti da sprečava prelazak sistema u Suspend stanje, tako da ne može doći do propuštanja alarma iz tog razloga. Naravno, ovo je ponuđeno kao opcija.

Program je pisan na srpskom, podržava sve poznate YU tastaturne rasporede, a možete definisati i svoj raspored.

Uz program se instalira i iscrpan help fajl, koji Vam pomaže da maksimalno iskoristite mogućnosti programa.

Prenos programaSlike programaKako da ...Mailing lista

Sve primedbe i predloge možete dostaviti na adresu igorz@afrodita.rcub.bg.ac.yu