Podsetnik 98 Home Page

Ukoliko imate Web browser novije generacije koji podrzava YU rasporede slova kliknite ovde da pregledate ovu prezentaciju uz koriscenje karakteristicnih YU slova.

Prenos programaSlike programaKako da ...Mailing lista

Na ovoj strani se nalazi najnovija verzija programa Podsetnik 98, vodeceg domaceg time-management programa.

Podsetnik 98 je program koji Vam pomaze da bolje organizujete svoje vreme. Ako Vam se nekad desilo da zaboravite na sastanak, propustite utakmicu ili seriju na TV ili zaboravite rodjendan neke drage osobe, shvaticete korisnost ovog programa.

Program se pokrece automatski po ukljucenju racunara i ostaje aktivan do kraja rada. Smesta se u System Tray kao ikona i odatle se moze aktivirati ili deaktivirati, mogu mu se promeniti svojstva ili se moze iskljuciti.

Ono sto krasi program je jednostavnost upotrebe. Za definisanje alarma je potrebno 10 sekundi, i kasnije mozete zaboraviti na njega, alarm se automatski pomera posle jednog oglasavanja na sledece. Postoji nekoliko vrsta alarma: jedinstveni, dnevni, nedeljni, mesecni i godisnji.

Uzmimo primer. Svake nedelje gledate seriju na TV, recimo subotom u 14:00. Serija traje 1 sat. Podesite alarm na ukljucenje subotom u 14:00 sa vremenom ukljucenja od 1 sat. Ukoliko negde izmedju 14:00 i 15:00 ukljucite racunar, alarm ce se prikazati. U suprotnom reprogramirace se na sledecu subotu.

Alarm se oglasava i vizuelno i zvucno. Kao zvuk se moze uzeti bilo koji WAV ili MIDI fajl, a moze se definisati i tihi alarm.

Program se vrlo lako moze podesiti da sprecava prelazak sistema u Suspend stanje, tako da ne moze doci do propustanja alarma iz tog razloga. Naravno, ovo je ponudjeno kao opcija.

Program je pisan na srpskom, podrzava sve poznate YU tastaturne rasporede, a mozete definisati i svoj raspored.

Uz program se instalira i iscrpan help fajl, koji Vam pomaze da maksimalno iskoristite mogucnosti programa.

Prenos programaSlike programaKako da ...Mailing lista

Sve primedbe i predloge mozete dostaviti na adresu igorz@afrodita.rcub.bg.ac.yu