Početak
Biografija
Muzika
Film
Sport
Ostalo
Fakultet
Alas
Prva godina
Druga godina
Treća godina
Četvrta godina

Dobrodošli na ličnu prezentaciju Marije Mitrović! Web adresa: "alas.matf.bg.ac.yu/~mr05046". Mail: "mr05046@alas.matf.bg.ac.yu".

SPORT

   Mislim da će mnogi posetioci ove strane biti pomalo iznenađeni onim što će pročitati. Zato krenite!
Kao prvo, ne mogu reći da sam osoba koja redovno sebi pruža praktičnu mogućnost razvoja sportskog duha, više sam pasivna osoba, tj. volim da sa strane gledam i pratim pojedina sportska dešavanja. Ono što zaista volim upravo slijedi:

F1

   Formula je zaista jedan nevjerovatan sport! Svaka nova trka daje neki novi impuls, a poznati zvuk guma na asfaltu je nešto što stalno bruji u ušima. Mnogi misle da tu nema nikakve akcije, ali sa pravom govorim da je itekako uzbudljivo, što zbog umjetnosti voženja i snalažljivosti vozača, to i zbog same vrele i krizne konkurencije u borbi za šampiona ove sezone. Ove godine su se probili timovi koji su u prethodnim sezonama bili u sjenci jačih, tako da je to bilo pravo iznenadjenje. Što se samih vozača tiče, svaki ima svoju karakterističnu trku. Uspjeh i rezultat dosta zavisi od same strategije tima ali i od lične volje i spretnosti vozača.
   Ali ja znam ko je najbolji :)

Tenis

   Što se tenisa tiče, volim ga i pratim zbog nekih posebnih poteza koji i igru čine zanimljivijom. Ranije mi je bio draži ženski tenis, ali u poslijednje vrijeme više volim da pratim energičniju igru koja vlada kada igra jači pol. Volim igru na travi, tada je loptica nepredvidiva i brza, što daje neki novi šmek igri i teniseri se trude da daju više. Zanimljive su i igre na šljaci, gdje teniseri mogu da ukližu, a sama loptica ide sporije. Jedan od boljih mečeva je svakako finale Australian Open-a ove godine, ne samo zbog pobjednika, već i zbog same igre oba tenisera :)