Početak
Biografija
Muzika
Film
Sport
Ostalo
Fakultet
Alas
Prva godina
Druga godina
Treća godina
Četvrta godina

Dobrodošli na ličnu prezentaciju Marije Mitrović! Web adresa: "alas.matf.bg.ac.yu/~mr05046". Mail: "mr05046@alas.matf.bg.ac.yu".

FILM
Serije

   Ovdje bih izdvojila par dobrih serija koje su mi se jako dopale i koje mogu stalno da gledam. Prva od njih je Battlestar Galactica, izuzetna priča u svemiru, praćena mogućim nestajanjem ljudske rase, uvijek nudi zanimljive avanturističke momente u kosmosu. Zatim, tu je CSI, dobre su sve tri grupe, s tim što je ekipa Gilberta Grisoma nešto što lično meni najviše odgovara, najviše zbog sklopa mentaliteta i razmišljanja likova, ali i zbog samog načina rada na slučajevima i međusobnim odnosima. Naravno, tu su i neizostavni Prijatelji koji su u stanju da me uvjek nasmiju. Pored toga, volim Coupling, Lost, Ally McBeal. Posebno mjesto zauzima 24, jer svaka epizoda, kao i svaka sezona, ima nevjerovatnu priču iza sebe.

Glumci

   Što se glumačkog dijela tiče, veoma sam skeptična. Uvijek prije gledam onaj film ako u njemu glavnu ulogu tumači neko je meni poznat, a one druge ostavljam za drugu priliku. Volim filmove u kojima igraju: Kevin Kostner, Luk Vilsona, Klajv Oven, Emilio Estevez, Ben Aflek ali i Kira Najtli, Sandra Bulok, Riz Viterspun, Kejt Hadson, i drugi. Njihovi filmovi su nevjerovatni, obiluju temama koje mi se sviđaju i zadovoljavaju sve standarde dobrog dvočasovnog užitka. Poseban tretman imaju filmovi koji su zasnovani na književnom djelu ili istorijskom događaju, oni daju više od običnog filma.

Filmovi

   Da, to je moja svakodnevna danguba. Svi koji imaju slične sklonosti, znaju o čemu govorim. Nikada mi nije dosta, a čak i one koje sam skoro gledala mogu bez problema ponovo da gledam, ne smeta mi. Naprotiv, volim da znam svaki mogući detalj u filmu, te stoga, sakupljam najljepše fraze.
Više volim stranu kinematografiju, nego domaću. Neki od mojih omiljenih filmova su ovdje. Tu su samo navedeni neki koji su ostavili poseban i zanimljiv utisak, i taj spisak neprestano raste :)

Animirani i crtani filmovi

   Što se tiče animiranih dječijih filmova najviše puta sam odgledela Ledeno doba, koji zaista mislim da je fenomenalan, kao i U potrazi za Nemom, mada ni Šrek nije loš. Posebno mjesto u tom opusu zauzima Zvonar Bogorodične crkve, kojeg vučem još iz djetinjstva. Kad govorimo o crtanim filmovima biće dovoljno da samo pogledate sliku desno i sve će vam biti jasno!