Licna prezentacija: Danko Misić , student I-smera

Oblasti interesovanja

S obzirom na izbor smera logično je da je programiranje glavna oblast mog akademskog interesovanja. Ali koje? Danas je računarstvo u izuzetnom progresu, i samim tim postoji dosta interesantnih oblasti . Ipak bih izdvojio one, koje su meni najzanimljivije. Tu su, pre svega, veštačka inteligencija, web programiranje , oo programiranje, nanoračunarstvo kao i kvantni računari.

Malo o jezicima...

U mojoj ,uglavnom, studentskoj karijeri naišao sam na više programskih jezika. Počev od srednoškolskih početaka u PASCAL-u do prvih fakultetskih koraka u C-u, C++, FORTRANU , JAVI i ostalim jezicima. Mada, moram priznati neki su mi bili draži od ostalih. Ipak nikad se ne treba vezivati za neki jezik preterano jer, ipak tehnologija napreduje vrtoglavom brzinom. Oni koji su meni bliski tj. oni u kojima sam i najviše radio su JAVA i C++. U skorije vreme sam se upoznao sa web programiranjem tako da su mi i PHP, SQL i XHTML-CSS zagolicali maštu.

Malo o IDE...

Šta je to IDE? Pa to je ono u čemu programiramo mi programeri... Zapravo samo ime znači Integrated Development Environment i služi za razvoj softvera. Uobičajeno se sastoji od editora izvornog koda, kompajlera i/ili intepretera, buildera i debagera. Ima ih bezbroj na trzištu, od besplatnih do veoma skupih. Ona u kojima sam radio i koja su meni lično draga su Qt i Sun Netbeans.