Lično-personalna stranica
Ne želi da saradjuje :(

Pesma nedelje

Gloria Estefan-Mas alla: rumba romantica
Ne želi da saradjuje :(Par sitnica o meni


Samo par reči o meni. Neću reći mnogo, jer inače ne bih imala šta zanimljivo o sebi da kažem u razgovoru. A bolje je kad se ljudi upoznaju pričanjem.
Trenutno živim u Novoj Pazovi i dobro sam upoznata sa GSP-om i posebno 706-com. Završila sam Matematičku gimnaziju u Beogradu i ne bih menjala MG ni za jednu drugu školu. Tamo sam upoznala i zavolela mnogo divnih ljudi(Neki od njih su sada na moju sreću ovde na Matematičkom fakultetu).
Bavim se raznim stvarima i svašta me zanima i privlači a ovde navodim samo tri stvari: Aikido, ples i japanski jezik(i naravno, matematika).
Za sada dosta od mene!

O, da, ne volim da pišem bilo šta formalno! To ograničava slobodu pisanja!!!Na vrh strane

Aikido

ili put ljubavi

Ne želi da saradjuje :(

Naziv aikido nastao je od tri japanske reči koje ovako spojene mogu biti prevedene kao Put -do (道) postizanja harmonije - ai (合) sa kijem Univerzuma. Ki (気) se u svome najjednostavnijem tumačenju može označiti kao "pra-energija" kojom je ispunjeno sve oko nas i mi sami. Ravnoteža i tok te energije u našem telu i njena razmena sa prirodom određuje naše psihofizičko stanje i zdravlje. U borilačkom smislu, kroz tehnike aikidoa, ovaj princip harmoničnosti se ogleda u ideji da se uklopimo u napad i da energiju napadača iskoristimo za odbranu. Primena ovog i svih ostalih principa na kojima se zasniva aikido može se spoznati samo vežbajući na treninzima.
Par reči o aikido-u iz usta O-sensei-a Morihei Ueshiba:
Ne želi da saradjuje :(

"Aiki nije zahvat borbe, ili poraz neprijatelja. To je put pomirenja sveta i stvaranja jedne porodice od čovečanstva ..."

" Put ratnika zasniva se na humanosti, ljubavi, i iskrenosti; suština ratničke smelosti odražava se u istinskoj hrabrosti, mudrosti, ljubavi i prijateljstvu. Naglašavanje fizičkih vidova ratničke veštine je besplodno, jer je moć tela uvek ograničena."

Budite zahvalni čak i za teškoće, poraze i loše ljude. Prevazilaženje tih prepreka je suštinski deo vežbanja u aikidou.

Krećite se kao zrak svetlosti:
letite kao munja,
udarajte kao grom,
vrtite se u krug
oko stabilnog centra.

Čim počnete da se bavite onim "dobrim" i "lošim" kod svoje sabraće, vi stvarate otvor kroz koji ulazi zloba. Proveravanje i kritikovanje drugih, takmičenje s njima vas slabi i poražava.


Ne želi da saradjuje :(Ne želi da saradjuje :(Ne želi da saradjuje :(

I još mnogo što-šta na sajtu naše federacije :)

Na vrh strane

Japanski

日本語


Jezik koji sam zavolela pre par godina. Od tada ga amaterski učim. Evo primera:

Za prevod, idite na Google translate. :)Na vrh strane

Ples


Ne želi da saradjuje :(

Ples je umetnost nastala kad i muzika,glas. Dakle, od pradavnina. Fizički je prikaz lepote(jedan od).


U današnje vreme postoji mnogo vrsta i stilova plesanja. Oni se obično dele u dve velike grupe:


Na vrh strane
Naslovna strana