Moja biografija

Rođjen sam 8.4.1985. godine u Beogradu. Završio sam Osnovnu školu "Petar Petrović Njegoš" na opštini Savski venac u Beogradu kao đak generacije. Učestvovao sam na takmičenjima iz matematike i fizike i osvojio veći broj nagrada, od kojih su najvažnije jedna prva na saveznom takmičenju iz fizike u osmom razredu. i prve nagrade na republičkim takmičenjima iz fizike u osmom i šestom razredu.
Upisao sam se u Matematičku gimnaziju u Beogradu 2000. godine. Prvi i drugi razred završio sam sa prosečnom ocenom 5,00 , a treći i četvrti sa 4.85 . Maturirao sam sa prosečnom ocenom 5,00 . Na takmičenjima srednjih škola iz matematike osvojio sam dve prve, jednu drugu i jednu treću nagradu na republičkim takmičenjima, i jednu treću nagradu i tri pohvale na saveznim takmičenjima . Iz fizike sam osvojio dve prve i dve druge nagrade na republičkim takmičenjima , i dve prve i jednu drugu na saveznim takmičenjima .

U trećem razredu sam kao član olimpijske ekipe iz matematike osvojio srebrnu medalju na 44. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Atini u Grčkoj, i bronzanu medalju na 21. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Tirani u Albaniji.
U četvrtom razredu sam takođe bio član olimpijske ekipe iz matematike i osvojio sam bronzanu medalju na 45.Međunarodnoj matematičkoj olimpiadi u Atini u Grckoj, i bronzanu medalju na 21. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Plevenu u Bugarskoj.. U četvrtom razredu sam takođe osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike, drugo mesto na republičkom takmičenju iz fizike i treće mesto na saveznom takmičenju iz matematike.
Sada sam student prve godine Matematičkog fakulteta u Beogradu, smer teorijska matematika i primene.
Ako vas zanimaju dodatne informacije u vezi sa matematičkim takmičenjima, pošaljite poruku na adresu vpejcev@eunet.yu.

IMO