Математика

Увод Рачунарство Математика Физика Контакт
Припреме испита Књиге Нацртна геометрија

Математика је област пуна изазова, искушења и напора. Међутим, овде нећете наићи на било шта од тога (осим можда у одељку намењеном занимљивостима).

Оно што овде можете пронаћи су белешке које сам правио приликом спремања неких испита, згодну табелу формула, везе ка бројним слободно или бар бесплатно доступним књигама на Мрежи, као и евентуално везе ка неким страницама које су математички усмерене.

Уколико их буде, математичке програме ћете такође пронаћи у оквиру занимљивости; првенствено из разлога што је то међу млађим студентима математике неуобичајена пракса (ово је такође необично: старији математички радници најчешће користе рачунаре; а млађи, којима би ова технологија морала бити ближа, најчешће користе папир и оловку).

Корисне формуле

Уколико желите листу корисних формула на једном папиру, намењених пре свега средњошколској анализи (тада је и израђена), међутим, и корисно бар на првој години студија математике, преузмите је или у ПДФ фајлу (72kB), или изворну TeX верзију.

Најзгодније је користити ову листу тако што ћете је иштампати. Ја волим да је умањим на А5 формат (уобичајено је формата А4), и тако штампам. На тај начин је лакше руковати њом, а читљивост није знатно умањена. Уколико будем имао потребе и жеље, у будућности ћу израдити још неку сличну листу са одговарајућим формулама.


© 2002 -- Danilo Šegan: pročitajte objavu