Drugarstvo je za mene vrlo bitno u zivotu. Ono u sebi nosi puno vrednosti i lepote. Mislim da je imati pravog druga zaista veliko biogatstvo. Medjutim to nije nimalo lako i biva sve teze. Necu da navodim razloge za to, jer smo svi mi svesni njih, a i kad govorim o tome postajem nervozna.
Ono sto cu reci jeste da sam najvrednija drugarstva stekla u Beogradu. Na pocetku moram da pomenem Snezanu i Anu, sa kojim sam stanovala 4 god, osobe koje su za mene postale veoma bitne i koje ce uvek biti u mojim mislima, gde god se nalazile. Snezana sada studira u inostranstvu, a Ana je otisla svojoj kuci. Trudim se sto vise odzim vezu sa njima, mada mi sa Snezanom ide veoma tesko sto me ponekad strasno "boli".
Jos jedna izuzetna osoba, jako dobar covek, sa mnogo, mnogo vrlina, koje je za ceo zivot rezervisala mesto u mom srcu, je Radmila. Od kada sam se vratila u Leskovac vidjamo se vrlo retko, mada se stalno cujemo telefonom. Zaista mi nedostaje, jer stvarno obozavam njeno prisustvo. Ona je prva kojoj se pozalim i pohvalim, ona je ta koja ima moc da me razveseli kad sam tuzna, koja ume da slusa, osoba na koju mozes da se oslonis u svakom smislu reci.
Takodje moram da pomenem Marietu i Violetu, devojke koje su mi postale prvi prijatelji, zamena za porodicu kada sam sa 15 god otisla u Beograd. Kod njih volim stabilnost, upornost, spremnost da pomognu kad god mogu, to sto znaju sta zele.
Ponekad mislim da sam veoma zahtevna sto se tice drugarstva, mada se trudim da i ja ispunim sve ono sto trazim od druge strane. Kad nisam u mogucnosti da to ostvarim (iz opravdanih razloga) veoma sam ljuta na samu sebe i uznemirena, pa ipak u drugarstvu moraju postojati kompromisi, da bi opstalo. Moram da kazem da vrlo cesto i pogresim u procenjivanju osoba, ulozim maximum i onda bivam povredjena.
Naravno ima jos puno osoba koje bih mogla da pomenem: Marija, Milica, Milena, Olivera ... i izdvojim kao dobre ljude koje takodje volim i cenim. Medjutim to je sasvim drugacije drugarstvo od onog o okom sam pricala malo pre. Predpostavljam da vam je jasno o cemu govorim.