Arhitektonsko resenje grada poceca na resenje americkih gradova. Ulice su ortogonalne (seku se pod pravim uglom), a da bi grad lakse funkcionisao preseca ga celom duzinom ulica zvana Dijagonala. Ako zelite da vam grad ostane u lepom secanju, ZAOBIDJITE JE.Tu su uglavnom radnje prestiznih firmi, i obuzdajte se, cik, ako mozete!

Nesto sto ce vas sigurno impresionirati su "Gaudijevi radovi". Gradom dominira crkva SAGRADA FAMILIA, delo Antonia Gaudia. Kao i svaki turista, pokusala sam da je slikam. To je prosto nemoguce! Neverovatno zdanje, na svakom metru kvadratnom nalazi se toliko detalja da covek ostaje bez daha.

Dalje, jedan od simbola grada je spomenik Kolumbu u luci, napravljen 1888, visok 51m. Na njemu Kolumbo je prikazan kako gleda ka rodnoj Djenovi, a rukom pokazuje ka Americi. "It's the most beautiful street in the word", ovako je Somerset Mom opisao ulicu RAMBLES, najpoznatija ulica, koja pocinje spomenikom Kolumbu a zavrsava se na trgu Katalunja (Placa de Catalunya), centru grada.

Ako se vec nadjete u Barseloni, nikako nemojte propustiti Pikasov muzej. Naoruzajte se strpljenjem, guzve su velike (nezaobilazni kosooki turisti sa fotoaparatima, dobrodrzeci i dobrostojeci evropski penzioneri, decije ekskurzije ...), ali osecaj je i dalje neponovljiv.

Ovo bi bilo nesto ukratko o Barseloni.

Prva strana