Jadranka Nešić


Datum i mesto rođenja: 27.8.1991. Smederevo
Osnovna škola: OŠ "Sava Kovačević", Mihajlovac
Srednja škola: Gimnazija Smederevo
Omiljene knjige
  • Majstor i Margarita
  • Božanstvena komedija
  • Derviš i smrt
Moje seste <3:

Milica i Mirela

Milica je rođena 28.avgusta 1994. godine i trenutno pohađa drugi razred Gimnazije u Smederevu. Voli muziku i najviše na svetu (po mom mišljenju) gitaru.:)


Mirela je rođena 6. marta 1998. godine. Pohađa šesti razred osnovne škole. Najviše voli da čita knjige i posećuje drugarice :).
Interesovanja

1.Biciklizam

Omiljeni timovi:

Radioshack

Astana

Omiljeni učesnici:

Trka kroz Francusku

Trka oko Francuske (Le tour de France) je najpopularnija i najteža biciklistička trka u celom svetu. Održava se svake godine u Francuskoj u julu mesecu i traje oko tri sedmice. Učesnici trke su najelitnije ekipe koje dobijaju poziv od organizatora. Prva trka kroz Francusku, održana je 1903. godine i od tada se održava svake godine, osim prekida za vreme Prvog i Drugog svetskog rata.

Najuspešniji učesnici:

  1. Lance Armstrong-7 pobeda
  2. Jacques Anquetil-5 pobeda
  3. "Eddy" Merckx-5 pobeda
  4. Bernard Hinault-5 pobeda
  5. Miguel Angel Indurain Larraya-5 pobeda

Lance Armstrong

Lance Armstrong (18. septembar 1971.) je američki biciklista i do sada najpoznatiji u istoriji biciklizma. Nosilac je sedam uzastopnih titula Tour de France-a i to samo nekoliko godina nakon što je preboleo rak. Karijeru je započeo kao trijatlonac, a kasnije se opredelio samo za biciklizam, koji mu je išao najbolje. Prva trka u kojoj je pobedio bila je Klasika San Sebastijan. 1992. pobedio je u svetskom kupu u Oslu. Nakon saznanja da je odoleo od raka, njegova ekipa Cofidis ga otpušta. U biciklistički karavan se vraćaoporavljen i zdrav i prima ga ekipa US Postal. Poslednji Tour de France je osvojio za Discovery Chanel. Nakon poslednje pobede 2005.godine, Lance Armstrong je otišao u penziju, pa i u istoriju biciklizma kao jedini nosilac sedam titula. Vozeći za ekipu Astana prvi put, osvojivši treće mesto u generalnom plasmanu, našao se na pobednićkom postolju trke kroz Francusku, a da nije na mestu pobednika.Moje najbolje drugarice

Taki, Nena i Netza

Vrh strane<