Dobrodošli na moju ličnu stranu!
Zovem se Milena Jovanov. Rođena sam 3.novembra 1991.godine u Pančevu, gde i sada živim.


Školovanje

Završila sam OŠ "Sveti Sava" i gimnaziju "Uroš Predić", prirodno-matematički smer. Bila sam odlična učenica sve ovo vreme, a za fakultet ćemo videti kako će da bude. :)

Vanškolske aktivnosti

Od kad znam za sebe, bavim se plesom. Na ovaj ili onaj način. Sa pet godina sam krenula na moderan balet i tamo sam ostala do petog razreda osnovne škole. Onda sam, iako nisam htela, balet zamenila folklorom.
Sve je to počelo da mi se sviđa , i evo, ovo je već deveta godina kako igram u KUD-u "Stanko Paunović" NIS RNP, u Pančevu takođe.Fotografije sa folklora

U trećoj godini gimnazije sam krenula na savremeni balet u "DDT Kreativni centar za pokret". I tih sat vremena nedeljno, koliko provedem igrajući ovu vrstu plesa znači mi neizmerno! Ta količina pozitivne energije koju mi tamo proizvodimo budi iz mrtvih!
Fotografije sa baleta


I tako bih ja o sebi i svojim aktivnosti mogla da pričam do sutra, zato ću umesto toga napisati nekoliko svojih omiljenih citata :)
 1. " Ja ću da pričam, ti slušaj.
  Tebi je teže, znam.
  Ti ne moraš, ja moram. "

 2. " On je uvek neskriveno pokazivao svoju radost. A baš to me i čudi, ta radost. Je li to zbog mene, ili je rasipno razbacivanje, isto prema svakome? Prazna životna vedrina što se presipa kao voda, bezvredna, jer je svačija. Stidim se da kažem, ali nije me ni zagrejala, ni ganula. "

 3. "Ne bih tačno znao reći šta sam sve preživeo, na kakvoj sam se vatri pekao, svojoj i tuđoj, šta sam sve mislio i osećao kad me je sustigla bura, jer je iz ove daljine mnogo štošta ostalo u magli neraspoznavanje, kao u vrućici. "

 4. " Nisam osećao čak ni bol. Kao da se nešto otknulo u meni i sad ga nema, to je sve. Sasvim je neobično što ga nema, sasvim neverovatno, sasvim nemoguće, ali je više bolelo dok je bilo. I tada, između dva zalogaja, otkinuti deo je počeo da boli. "

 5. " Pravda-mi mislimo da znamo šta je to. A ništa nije neodređenije. Može da bude zakon, osveta, neznanje, nepravda. Sve zavisi od stanovišta. "

 6. " Njegovi su razlozi božji, moji ljudski. Nismo bili ravnopravni. On je uzdignut iznad stvari, i govori rečima stvoriteljevim, a ja sam pokušao da svoju sitnu nevolju stavim na vagu obične, čovečanske pravde. I tada on je branio načela, ja sebe; on miran i siguran, ja uzrujan, gotovo razjaren. "
 7. "Derviš i smrt",
  Meša Selimović
Kao što se da primetiti, omiljena knjiga mi je Derviš i smrt Meše Selimovića i toplo preporučujem svakome da je pročita. Naučiće svakako nešto iz nje. :)
I za kraj, prilažem fotografiju sa mojim kolegom Danielom, koja je trebalo da bude link ka njegovoj stranici, ali pošto je on još uvek nije završio , ovo je link ka jednoj zaraznoj pesmi koja se pevala na putu do fakulteta. :)Pozdrav svima,
Milena :)


*Vrh strane*


početna strana