Lična strana

Nesto o kraju u kojem sam odrastao

Svoje detinjstvo sam proveo u selu Bela Crkva, koje se nalazi u zapadnoj Srbiji. Bela Crkva je udaljena od Krupnj 25kilometara.Nastala je na uscu reka Bastasice i Kolaruse. U mom selu zivi oko 600 stanovnika cije je osnovno zanimanje poljoprivreda.Poznato je po proizvodnji kvalitetne maline, kupine i sljive. Bela Crkva ima ima lepu Osnovnu skolu, muzej,nekoliko istoriski spomenika,fudbalski klub "7.jul", sportske terene, diskoteku, par kafica...

Moj hobi

U slobodno vreme bavim se popravkom motora.Kod kuce imam svoju malu radionicu.Jos kao dete dosta vremena sam provodio kod rodjaka u radionici, gde sam naucio mnoge stvari o popravci motora. Malo po malo nabavio sam potreban alat i poceo sam samostalno da radim. Trenutno imam tri motora:TOMOS 3M, TOMOS APN4, MZ 251 . Planiram da kupim neku jacu "masinu".Sa svojim drustvom cu da osnujem moto-klub koj ce se zvati PAKLENI VOZACI.

Ovo je Yamaha R6.Pokrece je mocni agregat od 1200 kubika. Ima 4 cilindra sa po 4 ventila, hladjenje vodom i elektronski sistem ubrizgavanja goriva.Razvija brzinu od 230km/h pri 10000 obrt/min. Ima petostepeni poluautomatski menjac sa novom generaciom proklizavajuceg kvacila. Prosecna potrosnja je 15l na 100km, a od do 100km/h ubrzava za rekordnih 3.5 sekundi.Cena polovnog motora je oko 4500 eura.

Ovo je ruski motor "IZ - Planeta 5". Proizvodnja ovog modela je zapoceta krajem osamdesetih godina proslog veka u fabrici "Izmas-moto u gradu Izsk. Nastao je usavrsavanjem modela "IZ - planeta 4" i zadrzao je dosta karakteristika svog prethodnika. U svoje vreme je bio izuzetno popularan, kao i svoj prethodnik. Vazno je jos spomenuti da je "Planeta 4" prvi model u istoriji fabrike , koja postoji od 1928. godine, koji je koristio struju od 12v. Motor na slici (gore) pokrece dvotaktni agregat od 350cm3 hladjen vazduhom. Ima petostepeni menjac i lancani prenos. Kocenje je mehanicko, dobosi napred i pozadi. Prosecna potrosnja goriva je 5.5l/km , a maksimalna brzina 160km/h. Odlikuje ga lako upravljanje i izuzetna stabilnost uprkos tezini od 180 kilograma.

vrati se nazad