Grickolend

Slatki, mali kućni ljubimci, koji će vam se brzo i lako "uvući" pod kožu...

Peruvian Guinea Pig
Peruvian Krzno ove vrste je glatko i ravno i raste do nekoliko santimetara dužine. Dlaka se prirodno razdvaja na centru leđa i raste i napred preko glave. Gusto, mekano krzno zahteva dosta četkanja i mnogo vlasnika ovih morskih prasića se sa tim nosi tako što im skraćuju dlaku do dužine koja je lakša za održavanje. Takođe postoji i Peruvian Satin vrsta čija je dlaka svetlija od dlake običnih predstavnika ove vrste. Ova vrsta se generalno gaji kao ljubimac za izložbe. Ima dugu gracioznu dlak koja je favorizovana na izlozbama.

Oni su znatiželjni, vole zabavu, ali su i opazni. Jedina briga oko ovih ljubimaca je često četkanje njihove dlake. Oni koji ne vode svoje ljubimce na izložbe sa time se bore tako što im skrate dlaku na veličinu, na kojoj se neće mrsiti ili praljati tako brzo.

Ova vrsta je teška za brigu nego vrste sa kratkom dlakom i zato možda nije dobar izbor za ljubimca mlađoj deci. Ali ovi mosrki prasići su predivni drugovi odraslima ili starijoj, odgovornijoj deci. Za prvo morsko prase, nije baš najbolji izbor, baš zbog teeg održavanja njegovog krzna.