Grickolend

Slatki, mali kućni ljubimci, koji će vam se brzo i lako "uvući" pod kožu...

Coronet Guinea Pig
Coronet Nastala je ukrštanjem vrste Crested i Silkie.

Coronet je vrsta koja ima dugu dlaku, ali ima samo jednu rozetu ili krestu ("coronet") na centru čela. Dlaka im je duga i glatka. Raste od glave ka zadnjem delu tela i ne razdvaja se na leđima. Ova vrsta se rađa sa kratkom dlakom, ali im ona raste veoma brzo i dostiže dužinu do zemlje za otprilike 4 meseca. Kresta je vidljiva kod malih prasića, ali postaje sve očigledanija kako prase odrasta. Ona ide od vrha nosa, koji je kratak, rimski, do blago povijenih ušiju i na može se desiti da im upada u oči. Dok vrsta Crested mora imati belu krestu da bi zvanično bila predstavnik svoje vrste, ova vrsta može imati krestu bilo koje boje.

Coronets su razigrani, znatiželjni i nežni. Oni žude za pažnjom i bez obzira na njihov smešan i neobičan izgled, lako je privlače. Bez obzira da li želite "mazu" ili ljubimca za izložbe, vrsta Coronet je dobar izbor.

Potrebno im je više četkanja nego što je potrebno vrstama sa kratkom dlakom. Ukoliko želite da ga držite kao ljubimca, trebalo bi da mu dlaku šišate na kraće nego što je to potrebno za izložbe. Redovno četkanje je ključ sjajnog izgleda krzna Vašeg ljubimca i ukoliko nemaate vremena za to, ovo možda i nije vrsta za Vas.