Grickolend

Slatki, mali kućni ljubimci, koji će vam se brzo i lako "uvući" pod kožu...

Abyssinain Guinea Pig
Abyssinian Abyssinian ima vrlo has karakterističan izgled. Imaju široku glavu, kratko lice, brkove i velike oči u obliku latica. Takođe imaju i dugo telo, oko 20-40.5 cm, sa kraktim krznom. Krzno je napravljeno od više tzv. "kovitlaca" dlake koja liči na rozete. Njihova dlaka je prilično gusta i razvija se iz više tačaka na telu na kojima se pravi više "kovitlaca". Za izlozbe, ova vrsta mora ima minimum 8 rozeti u simetricnoj sari.Ovi prasići su uvek razbarušeni.

Ova vrsta je socijalna i voli da živi u paru ili grupi, ali moraju se socijalizovati dok su mali. Veoma su inteligentne životinje i mogu da se naviknu na zvuk Vašeg glasa i nakon što Vas čuju odgovoriće Vam različito, u zavisnosti od toga kako se osećaju ili šta žele. Čak je moguće istrenirati ih da izvršavaju neke komande uz pomoć slatkiša kao "pomoći". Najviše su aktivni noću, što Vam može smetati ukoliko svog ljubimca držite u istoj sobi u kojoj Vi spavate. Divni su kao kućni ljubimci za porodice, obožavaju decu.

Vole kutije i cevi u kojima će se skrivati ili se igrati. Takođe im je potrebna kuća sa puno prostora kako bi "vežbali". Možete ih držati u drvenom sanduku, koji ima mesto za "vežbanje" odvojeno od mesta za spavanje.