Biografija

 

Shield2

 

Rođen sam 22.06.1987. godine u Beogradu. Nekih trinaest ili četrnaest godina svog života sam proveo na Novom Beogradu, u ulici Omladinskih Brigada br. 124. Na Novm Beogradu sam završio i osnovnu školu 20. Oktobar, sa prosečnom ocenom preko 4. Nakon završene osnovne škole, moja porodica i ja smo odlučili da se preselimo na Karaburmu. Srednju školu sam takođe završio u Beogradu (Gimnazija Sveti Sava, u Resavskoj ulici), sa prosekom preko 4,00. Moram priznati da sam neke najlepše trenutke svog dosadašnjeg života proveo u gimnaziji. Sve u svemu bilo je lepo. Pre skoro dve godine sam, baš na svoj rođendan, upisao Matematički Fakultet u Beogradu (tačnije 22.06.2006. godine), kao samofinansirajući student. I-smer sam upisao iz više razloga. Jedan od razloga je to što želim da se bavim programiranjem, takođe želim da se bavim web dizajnom, bazama podataka, a i pravljenjem igara i animacijom. I-smer mi je odgovarao u svakom pogledu. Bio je najpribližniji mojim interesovanjima.

Z course

Još jedna zanimljiva stvar koja mi se desila na početku druge godine studija, jeste to da sam se prijavio na Z sekciju. Z sekcija je kurs osnovan od strane ljudi koji rade u IBM-u. Oni su pristrali da nas zajdno sa profesorom Nenadom Mitićem nauče kao se programira na mainframe računarima. U početku sam mislio da je to jako komplikovano i dosadno, ali kako je vreme prolazilo, programiranje i uopšte mainframe računari su mi postali jako zanimljivi.Na kraju ovog dela o Z sekciji ćete moći da pogledate kako izgleda mainframe računar na kome radimo. Na Z kursu nas, pored klasičnog programiranja, obučavaju kako da radimo sa bazama podataka, kako da prepoznamo greške i kako da ih ispravimo. Sve u svemu, meni je to sada jako zanimljivo i nadam se da ću jednoga dana biti dobar programer IBM-a, ali do tada ima još dosta vremena.

IBM z9Na slici levo je prikazan IBM -ov rašunar koji se nalazi u Monteljeu u francuskoj. Tačnije na slici je računar sa kojeg se na Z sekciji vuku podaci.Slika je preuzeta sa IBM-ovog sajta www.ibm.com.

 

 

 

 

 

 

 

IBM mainframe serije Z9

 

Shield2