Dobrodošli!

Kao što ste vec zapazili, moje ime je Helmi, mada trpim svakojake nadimke tipa
Ali-Baba, Aladin, Al-Kaida i još mnogo drugih koje nisam u stanju da prizovem
u secanje. Moj moto je modifikacija stare narodne Zovi me i krcag, ali ne pokušavaj
da me razbiješ...eto, vec sam poceo da filozofiram, ha!

Roden sam u Zemunu, odrastao u jednom selu na obroncima Fruške Gore, inace se
zove Krcedin i do polaska u srednju školu bilo je moj dom. Sada živim u Novim
Banovcima, blizu Batajnice. Završio sam srednju elektrotehnicku Nikola Tesla u BG-u.
Posle par godina lutanja odlucio sam se za astronomiju na matematickom fakultetu...
jednostavno ljubav. Sviram gitaru vec dugi niz godina i bez muzike ne bih mogao da živim. Od malena sam bio okružen mnoštvom knjiga, i još uvek se secam prvog odlaska u seosku biblioteku, Dok su moji vršnjaci igrali trule kobile i klikere, ja sam pravio lukove i strele, proživljavao pustolovine junaka Karl Maja i Žil Verna, da bih vrlo brzo nabasao na Asimova, Klarka, Benforda, Ursulu Legvin, i mnoge druge...Tada sam ustvari razvio divljenje prema nepojmljivom prostranstvu svemira, cudesa materije i našoj sicušnosti i jedinstvenosti kao vrste i civilizacije. Otuda astronomija(mada mi je Pavic i dalje omiljeni pisac).

Kako sam odrastao na selu, normalno je da sam zaljubljen u prirodu, kampovanje na otvorenom, kojekakve corbe i kotlice i dobro društvo uz vatru i gitaru. Kako su Banovci smešteni duž obale Dunava, nabavio sam camac i zaljubio se u tu reku koju tako nemilosrdno uništavamo svojom nepažnjom a ona i dalje postojano tera svoje i ne obraca pažju na nas. Želja mi je da plovim do Đerdapa i jednog dana to cu i uraditi.

Kako je prošlo dosta od srednje škole, ucenje mi je u samom startu predstavljalo problem, a onda sam dodatno poceo da se saplicem o rupe u svom znanju. Kako vreme prolazi, stvari polako dolaze na svoje mesto i nijednog momenta nisam zažalio što sam upisao baš ovaj fax. Ovo je mesto na kome sada želim da budem, a dovoljno sam uporan(citaj tvrdoglav) da izguram do kraja.

Stranica je u izradi, uskoro ?u popuniti sve teme koje sam naveo, naravno ostajem otvoren za sve predloge i pozivam vas na saradnju.Dakle, srecno mi studiranje, a i svima vama koji ovo citate. Carpe diem.