NOVOSTI UPUTSTVA PREZENTACIJE WEBMAIL FTP
PREDAVANJA PRAKSA POSLOVI VESTI

LINKOVI
Studentski server Hypatia
Zadaci i rešenja sa rokova
Microsoft zvanično registrovan software za studente
Besplatne verzije software-a za Windows OS
Apache - CGI Uputstvo
Web statistika
Smer informatika
RSS Feed
WebMail login
username


password


ALAS

Hardware
HP ProLiant DL380p Gen8
CPU:6 x Intel® Xseon® E5-26400 @ 2.50GHz
RAM: 64 GB DDR3 @ 1333
HDD: 2 x 1TB @ RAID1; 2 x 1TB @ RAID1; 1 x 1TB @ RAID0

OS
VMware ESXi 5.5.0

Server
alas.matf.bg.ac.rs
IP:147.91.64.2
RAM: 32 GB
HDD: 800 GB

OS
Linux kernel 3.10.17, Slackware 14

 

[VEST] (13.05.2015) Novi portal za studente Matematičkog fakulteta

Poštovane kolege,

sva obaveštenja u vezi sa poslovima i praksom koja ste do sada mogli da pronađete na ovoj stranici, od danas možete da pronađete na portalu oglasi.matf.bg.ac.rs

[VEST] (13.05.2015) EUROCONTROL - opportunity for a Trainee in forecasting or statistical analysis of air traffic

EUROCONTROL (the European Organisation for the safety of air navigation) would like to publish an opportunity for a Trainee in forecasting or statistical analysis of air traffic.
We would like to reach 3rd year students or the Alumni.
An overview of the needed profile.
Ideally, our trainees should be bilingual (English/French).

Anneleen Wachters
Email: anneleen.wachters@eurocontrol.int
Tel: + 32 2 729 3087
EUROCONTROL
96 Rue de la Fusée, 1130 Brussels, Belgium

Follow us on: Web | Twitter | Facebook | Youtube | Flickr | Linkedin

[] (03.04.2015) Prvi Generali Global Graduate program

Generali Grupa otvara konkurs za 20 talenata za učešće u prvom Generali Global Graduate programu.

Generali Global Graduate je program koji za cilj ima regrutovanje novih talenata kojima bi bila pružena mogućnost da u okviru Generali grupe započnu svoju međunarodnu karijeru.
Tražimo mlade ljude, studente i diplomce specijalizovane u oblasti ekonomije, finansija, biznisa, IT-a, digitalnog marketinga ili kvantitativnih predmeta (matematika, statistika i sl.).

Program traje 18 meseci, a počinje septembra 2015. i završava se marta 2017. godine. Po principu internacionalne rotacije poslova, učesnici će raditi u različitim sektorima u 60 zemalja u kojima posluje Generali Grupa.
Takođe, program podrazumeva i učešće u obuci "Generali MIB Master u menadžmentu osiguranja" razvijenoj u saradnji sa MIB školom menadžmenta u Trstu.
Tokom trajanja programa učesnici će biti zaposleni po ugovoru sa centralom Assicurazioni Generali, a potom angažovani da rade u jednoj od kompanija Generali grupe širom sveta.
Kandidati moraju biti studenti ili skorašnji diplomci sa impresivnim obrazovnim kvalifikacijama. Potrebno je odlično znanje engleskog i najmanje još jednog stranog jezika, kao i minimum četiri meseca radnog iskustva ili studiranja van zemlje.
Kandidati ne smeju imati više od dve godine radnog iskustva i moraju biti spremni da budu angažovani tokom celog trajanja programa.

Pored stručnih kompetencija, očekujemo da kandidati budu izuzetno motivisani i spremni da rade na internacionalnom nivou, zainteresovani da razvijaju globalnu karijeru i dele vrednosti Generali grupe usmerene ka postizanju ciljeva, osnaživanju ljudi i zajednice.

Prijave slati na GlobalGraduateProgram@Generali.com
Rok za slanje prijava je 12. april 2015. godine.

[VEST] (12.03.2015) Majkrosoft razvojni centar u Srbiji poziva na "Bubble Cup" takmičenje u programiranju

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju čiji je cilj popularizacija programiranja među mladima.

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane da se prijave i okušaju u programerskim izazovima.

Takmičenje se sastoji iz dve kvalifikacione onlajn runde nakon kojih se najbolji timovi pozivaju na finale u Beogradu.

Prva runda počinje 1. aprila, a svi zainteresovani mogu da se registruju na "Bubble Cup" veb-sajtu.

Finaliste očekuju vredne nagrade.

Ljubiteljima programiranja preporučuje se i besplatan portal na srpskom jeziku za učenje programiranja BubbleBee

[VEST] (04.03.2015) Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd

„Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!“
Projekat Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) ima za cilj da studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, pruži mogućnost da iskažu svoje veštine i sposobnosti učestvujući na lokalnom inženjerskom takmičenju u dve kategorije - Timskom dizajnu i Studiji slučaja.
Dani inženjera održaće se po osmi put, u organizaciji Udruženja studenata tehnike BEST Beograd, na Tehnološko-metalurškom i Mašinskom fakultetu, od 12. do 16. marta.

[VEST] (06.02.2015) VAŽNO OBAVEŠTENjE

Obaveštavaju se svi studenti osnovnih i master studija, koji nisu upisali školsku godinu, da će izgubiti status studenta ako ne upišu školsku godinu najkasnije do 20. februara 2015. u 12 sati.

[VEST] (2104) Server Alas

Postovane koleginice,
Postovane kolege,

Na serveru Alas je je doslo do ozbiljnog fizickog ostecenja diska.

Kontaktirali smo firme koje se profesionalno bave spasavanjem podataka i prema njihovoj proceni, na zalost, ne postoji mogucnost za oporavak podataka u ovom slucaju.

Ovo je vec 3-4 ozbiljnija havarija na serveru Alas u poslednje 2 godine sto je za posledicu imalo da ostanemo bez rezervne kopije.

Zbog zastoja kod visih instanci (Ministarstvo) nismo dobili narucenu opremu koja bi nam obezbedila bekap jer su sve ostale opcije vec istrosene.

Trenutno smo u procesu vracanja sto je vise moguce podataka sa diskova koji su ranije osteceni i kako stvari stoje, veliki deo podataka iz licnih direktorijuma bice vracen, ali baze podataka, mejlovi i lozinke nece biti vraceni. Podaci koje za sada mozemo vratiti datiraju s kraja 2012. godine.

Zbog svega navedenog lozinke korisnika koji se loguju i na Hipatiju bice resetovane na njihove maticne brojeve uz savet da se sto pre promene, a svi ostali korisnici koji zele da ponovo koriste naloge, potrebno je da se pojave u nekom momentu na Fakultetu kako bi se resetovale lozinke. Slicno, korisnici koji zele da obnove nalog za MySQL bazu treba da potraze pomoc na Fakultetu.

Izvinjavamo se svima na neprijatnosti, ali radimo sve sto je u nasoj mogucnosti u postojecim okolnostima da se problem sto pre resi, kao i na prevenciji slicnih desavanja u buducnosti.

Zahvaljujemo na strpljenu i razumevanju.

[VEST] (2014) Katedra za računarstvo i informatiku - izborni predmeti

U četvrtak 23.10. u 18 sati u sali 718, nastavnici i asistenti Katedre za računarstvo i informatiku predstaviće izborne predmete na master studijama i, koliko vreme dozvoli, izborne predmete na osnovnim studijama.

[VEST] (2014) Postavljen CZRK info-punkt na Matematičkom fakultetu

26.11.2014. postavljen je info-punkt Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata namenjen studentima Matematičkog fakulteta, a u okviru Tempus projekta CareerS.

Info-punkt treba da doprinese boljoj informisanosti studenata o karijernom vođenju i savetovanju na Univerzitetu i dostupnim servisima.

Na ovom mestu Centar će izlagati različite postere obrazovnog karaktera i materijale za poneti na polici koja će se dopunjavati brošurama o aktuelnim programima Centra i brošurama sa savetima o tome kako iskoristiti slobodno vreme tokom studija, kako se pripremiti za razgovor za posao, kako se umrežavati, koje su veštine tražene na tržištu rada, kako tražiti posao, kako donositi odluke itd. U saradnji sa fakultetskim timovima, studentskim predstavnicima, volonterima i poverenicima Centra iz reda članova Studentskog parlamenta biće organizovane posete fakultetima tokom narednih meseci.

Pozivamo studente da pronađu INFOPUNKT CzRK na svom fakultetu i upoznaju se sa temom aktuelnog CzRK edu-postera "Kako da napišem dobar CV?"

Vodič za razvoj karijere tokom studija

Detaljnije o Centru na: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/node/398#sthash.g0IcY9cc.dpuf

[VEST] (2104) Obaveštenje

Obaveštavamo vas da je za vikend izvršeno prebacivanje studentskog servera Alas na fizički drugi računar.

Usled toga nisu svi servisi još uvek dostupni, ali u narednih par dana se očekuje normalizacija rada.

Zahvaljujemo na razumevanju i molimo vas da svaku eventualnu nepravilnost koju primetite prijavite kako bismo mogli da reagujemo.

Računarska laboratorija


Design by webmaster@alas.matf.bg.ac.rs